Archive for Haziran, 2021

Dynamics 365 Finance and Operations ortamları LCS’a nasıl bağlanır?

Bu yazıda Dynamics 365 Finance and Operations test ve canlı ortamlarının LCS projesine nasıl bağlanacağını anlatacağım. Bu bağlantıyı sistemde birkaç yerde kullanıyor. En önemlilerinden biri LCS’e yüklediğiniz Power BI raporlarınızın ortamlara alınması.

Öncelikle System parameters formunu açıyoruz.

Resim-1

Help sekmesine geliyoruz. Click here to connect to Lifecycle Services diyoruz.

Resim-2

Eğer başka bir sekmede LCS’e giriş yaptıysanız direk bağlanacaktır. Aksi durumda giriş yapmanız gerekebilir. Bu ekranı görürseniz bağlantı kurdunuz demektir.

Resim-3

LCS’te birden çok projeniz olabilir. İstediğiniz projeyi seçip bağlantıyı kurabilirsiniz.

Resim-4

Bağlantı kurulunca LCS’ten kütüphaneleri görebilirsiniz. Bu aşamadan sonra işlem tamamlanmış oldu.

Resim-5

Bu yazıda Test ve Canlı ortamlardan LCS’e nasıl bağlantı kurulur anlatmaya çalıştım.

Selamlar.

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365

Dynamics 365 Finance and Operations Aggregate measurements ve Aggregate dimensions nedir?

Bu yazıda Dynamics 365 Finance and Operations raporlamasında en temel özelliklerden biri olan Aggregate measurements ve Aggregate dimensions nedir ne nasıl oluşturulur anlatmaya çalışacağım. Eski versiyonda kullandığımız küp nesnelerinin yeni adı yapısı diyebiliriz. Eğer EntitiyStore’a yeni bir Measure eklemek istiyorsanız bu nesneleri oluşturmanız gerekiyor. Bir tane çok basit bir örnek oluşturup nasıl kullanıldığını görelim.

Öncelikle Aggregate dimensions oluşturuyoruz.

Resim-1

FDActivityTable tablo olarak seçiyoruz. Attribute olarak ActivityId’yi ekliyorum. Bu tanımlar şimdilik yeterli.

Resim-2

Şimdi yeni bir Aggregate measurement oluşturuyoruz. Yine FDActivityTable’ı seçiyoruz. Dimension için yukarıda oluşturduğumuz nesneyi sürükleyip bırakıyoruz. Dimension kısmı veriyi parçalara bölmek istediğimiz alanları ifade eder. Bir tip veya tarih olabilir. Measures ise genelde bir hesaplama alanı olur. Toplam adet tutar gibi. Bu tanımları bitirince bir derleme yapmak gerekiyor.

Resim-3

Derleme sonrası uygulamaya girip Entitiy Store’u açıyoruz.

Resim-4

Oluşturduğumuz yeni Measure burada listelenecek. Yenilenme sıklığını belirleyebilirsiniz. Refresh ile direk yenilemeyi tetikleyebilirsiniz. Log’a bakmak lazım Refresh çalışmadığı sürece AxDW’de veri oluşmayacaktır.

Resim-5

Bu yazıda Entity Store’a nasıl yeni bir Measure eklenir anlatmaya çalıştım. Bura üzerinden nasıl rapor oluşturulur avantajları nedir diğer yazılarımda anlatmaya devam edeceğim.

Selamlar.

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, Entity Store, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365, Aggregate measurements, Aggregate dimensions, Power Apss, Power Virtual Agents